siDEBAB membesar

Lilypie Second Birthday tickers

Monday, January 31, 2011

Abbycatering Taman Perpaduan

salam,sebelum memulakan bicara ttg tajuk yg sepatutnya,
saya disini ingin mengucapkan "Selamat Hari Lahir" buat ayah tercinta...
terima kasih ayah atas segala-galanya..
maafkan sy andai sy ada membuat ayah terasa hati..
moga ayah panjang umur dan murah rezeki hendakNYA...


ayah saya yg berbaju PINK time majlis saya
saya sayang ayah saya!!!


okeh, berbalik pd tajuk entri.
saya akan cerita sedikit mengenai catering semasa majlis sy berlangsung...
saya cerita mengenai kelambu khemah .. mcm gambar di bawah


okeh, mcm gambar itu.. sy x reti nk ckp mcmne.. tp, yg sy kenal ini kelabu bwh khemah..
cantik bukan? yup.. ikutkan hati mau saja semua khemah2 sy ade kelabu mcm nih.. tp, wang tidak mengizinkan..hehe
jadik, saya dan mak saya berbincang dgn pengurus abbycatering iaitu En Amin, kami hnya mau 2 daripada 12 khemah sahaja yang berkelambu.
dan bila mereka memasang kelabu khemah ini, mereka memasang 4 kelambu khemah.. terkejut saya.. rupe-rupenya en amin bg hadiah kpd sy.. hehe.. tq ye en amin...


lihat,menarik bukan kelambu khemah ini..
ia dipasang 4 buah khemah utama.. iaitu khemah meja pengantin, khemah pelamin, khemah rombongan penagntin lelaki dan khemah laluan karpet merah.

okeh, seterusnya, dalam pakej catering juga disediakan meja tetamu vip & meja makan pengantin.
baiklah, sy cerita ttg meja makan vip @ rombongan pengantin lelaki dahulu..
kami diberi 6 DOM iaitu 6 set makanan yang telah dihidang...
hiasanya sgt simple, tp menarik. mai tgk gambar.

okeh, ini cth meja tetamu vip @ romobongan pengantin lelaki
oppss: tanda "RESERVE" tuh saya DIY sendiri tau...

susunan meja vip.. sebelah tuh khemah pelamin..hehe


dibawah ini pula hiasan meja penagntin.. En Amin memberi cadangan hanya 6 org shj yang menemani pengantin,supaya tidak sesak dan semak.. saya dan mak saya setuju shj.
tp, bila majlis berlangsung, apa yg terjadi sy tidak blh membantah.. Makcik sy memintak di tambah 2 kerusi lagik utk pengapit.. adoi, layan kan aje.. huhuhu

sweet jek tgk..

laluan karpet merah
khemah saya semuanya ade 12 biji..
fuh, agak jauh jua mau sampai ke pelamin tau.. hehe

dan saya mau puji En Amin disini..
dgn baik hati, En Amin mensponser kek 3 tingkat kepada saya.. yipi yipi..
hepi..
ape pun, tQ En Amin, moga murah rezeki yee ;)

kek nih sgt sedap okeh!...

jadi,pd sapa-sapa yg ade kat kwsn ipoh, atau di perak dan di mana-mana shj di malaysia nih,
yg nk kwen, nk dodoi cucu dll, meh la try contek ngn abbycatering

pasti anda berpuas hati.. siyes beb!

Friday, January 28, 2011

doorgift tetamu

salam,
seperti yang sy janjikan ..
sy akan post entri satu per stu rite?

sebelum tuh nak bgtau, ari nih nk blik ipoh.. yipi-yipi..
lamenyer x blik ipoh.. rindu kat katil bujang di ipoh.. hehe

kali ini sy akan ceritakan ttg doorgift atau cenderahati semasa majlis perkahwinan sy
baiklah, wedding saya ada sedikit special.... mybe skrg da mcm musim org bg doorgift ini
sy tiada beza tetamu VVIP, VIP atau org biasa..
semuanya sama bg saya..
jadik, doorgift saya pun utk tetamu yg dtg semuanya sama

saya ceritakan dulu ttg doorgift utk tetamu cilik..
saya bg mereka bear keychain..
sy tidak bg mereka coklat,gula2 atau doofgift berbentuk makanan, kerana bg sya itu hnya simpan didalam perut.. hehe
saya maukan org kenang majlis saya.. jdik, sy bg mereka bear..
sy andaikan mereka akan pulang ke rumah dan gantung bear tersebut pd beg sekolah mereka, atau di mana saja.. asalkan bear itu wujud bukan?

saya tempah bear nih di thexsara..
(maaf link xdpt dikenalpasti, sy pun xtahu kenapa)
harganya juga agak berbaloi..
tp, sy hanya menempah 200 biji..
dan lagik 200 biji saya dan mak saya membeli di sebuah kompleks membeli belah di ipoh yg pd time tuh ade pameran barang-barang dari thailand..
dan yg paling menariknya, bear di situ lebih besar dari thexsara yang sy tempah..padahal harganya sama..
huish, rugi2.. tp, ape kan daya.. suda membeli kan..
terima saja

cth bear nih


dan dibawah nih plak, V box..
V box yang di sponser oleh seni kreatif Shah Alam atas kemenagan saya time masuk bertanding dalam acara kurus beramai-ramai anjuran Pesona pengantin..
haha
dalam V box ini saya hanya letak bear keychain ini.. V box ini mmg khas untuk tetamu cilik shj..

design yg sya minta.. simple tp menarik rite?

mak ayah yang sibuk2 bg doorgift kat org...

okeh..itu serba sikit ttg doorgift tetamu cilik..
sekarang doofgirt untuk tetamu dewasa..
sume tau kan skrg trend org bg cawan stail english tuh.. ala yag ade bunge2 mcm gambar di bawah

kan.. mmg pd mulanya mmg niat nak bg cawan mcm nih.. tp, da terlalu ramai sgt org bg mcm nih.. di ruamh tuh terlalu byk koleksi cawan nih.. mau penuh 1 almari ngn cawan nih kan..
tp, saya dan mak saya mau kelainan sikit.. jadik, kami x mahu cawan ini tuk majlis saya..
jadik, kami bertungkus lumus mengsearch di google mncari cawan yag lain dari yg lain dan yang penting murah dan berkualiti kan..
cari punya cari akhirnya dapat la jugak..
haha.. mau tahu cawan jenis mcmne?
maaf, sy tiada gambar utk diletak disini..
sekadar sy memberitahu..
cawan itu saya membelinya di giant & tesco..
harganya hanya rm0.99..
terkejut kami anak beranak.. haha
so, ape lagik.. memborong sakanlah hampir 1k jugak membeli cawan..
sbb mmg kami tiada beza VIP dan org biasa.. sbb sume sama sahaja..
cawan tuh sekarang masih berbaki..
byk jugak...
cawan itu kami membungkusnya didalam beg yang mmg khas mak sy membeli di China, dan separuh di Malaysia.. hehe

dan akhir sekali doorgift untuk rombongan pengantin lelaki..
hehe, yg nih agak menarik..
kami mau kelainan, jdik kami mmg mencari kelainan..
dlm jln2 membeli belah di tesco extra di ipoh, kami ade nmpk st kelainan.. pinggan.. pinggan yang harganya rm0.99.. bygkan kan terkejutnya kami dgn harga itu..
walaupun pinggan itu dari barang reject.. tp, ia masih elok.. dan menarik coraknya..
hnya berbaki 40 biji, kami ambil semuanya.. haha.. tamak x kami? x kan..hehe
mmg 40 biji tuh hnya cukup2 utk rombongan lelaki.. jdik, agak berbaloi jugak kan..kan..
itula.. mau kelainan..
pinggang ini kami membungkus dlm beg khas dari china.. tp agak besar sedikit dari yg tetamu biasa.. hehe



dalam bekas bunjut tuhla kami membungkus cawan

jadik, nasihat saya, sebelum mahu membeli apa2, jln2 servey dlu k.. kan bagus klu kite servey..
byk harga yg blh kite bandingkan...

p/s:tq giant ngn teso sbb bg harga paling murah kat kami. hehe

Wednesday, January 26, 2011

hadiah sponser

post kali ini mau cerita ttg hadiah2 yag telah sy dpt masa time bertanding anjuran majalah pesona pengantin
ingt lagik entri nih
jadik, xperlulah sy senaraikan yee
sbb entri dlu da sy senaraikan.. cume sy mau berkongsi gambar yee


*pakej Gubahan Hantaran by elizaelies
okeh.. hantaran ini saya bg pihak lelaki..
sbb hantaran dari pihak perempuan saya yang mengubahnya..
walaupun hanya bunga plastik, tp ia menarik..
warna ini dipersetujui oleh bekas tunang saya ( now my hubby la kan.. )
tema biru + putih..
sbb ape? sbb beliau sgt suka akan biru..
9 dulang semuanya..
dan 100% digubah oleh elizaelies
hnya brg2 hantran sahaja kami beli.. yang lain semua elizaelies bg sewa.. hehe
(pinjam kejap yee)


maaf sbb xdpt tgkap gambar 1 persatu.. kne tggu gambar dari OP

okeh, seterusnya pakej coklat
coklat ini dari Moi Chocolat
kamu-kamu semua boleh klik line yg saya sertakan tuk tgk cth coklat yg ade kat moi chocolat nih ye..
sedapp coklat ini.... bkn sbb free, tp mmg realiti sedap..
xcaya, try la beli..
coklat ini sedikit jek dpt.. jadik, sy hanya berikan kepada saudara mara yang byk membantu dlm majlis saya..



next,Vbox dari kadlestari shah alam
ikutkan pd pakej, saya diberi pakej membuat kad sebyk 1k
tp, apekan daya sy, majlis saya hampir dekat.. dan kami pun sudah mengedar kad.. jadik, dgn senang hati, bos kadlestari nih menawarkan Vbox pada kami.. hehe
dpt la 1k Vbox.. jadik, kami bahagi kepada 2..
500 utk perempuan
dan 500 utk lelaki
tp, majlis belah perempuan da complete.. jdik, hampir kesemua Vbox nih kami bg kpd pihak lelaki...
berbaloi kan..kan..
jdik, pd sapa-sapa nak tempah kad, banner,dan ape shj ttg printing singgah la kadlestari nih kat shah alam.. seksyen 2..



okeh,yg nih special gift..
sbb ape? sbb saya dapat baju free..
baju itu mmg menjadi hak kekal milik kami..
bygkan la..
bertuahnya saya mendapat hadiah ini..
seumur hidup sy, xpenah mndpt tajaan baju dari mana-mana pihak..
saya bersyukur sgt2..
mungkin ini rezeki kahwin kan..
design baju nih by Syahrir Nurdin
senang bekerjasama bersama beliau..
habis shj majlis penyampaian hadiah ari tuh, kami trus ke butik beliau di plazamasalam,Shah Alam..
ikutkan, beliau x ambil tempahan yg singkat..
tp, demi kami.. belaiu snggup..
walaupun hnya dress, sy sgt berpuas hati...
baju ini saya pkai semaja majlis bertandang di trolak perak..

kat umah jiran hubby..

outdoor kat air terjun trolak timur


jadik, pd sesiapa yang berminat utk menyewa baju ini, sila la email saya ye.. jgn segan2 okeh..
sy pasti memberi harga yg sgt berpatutan..

Friday, January 21, 2011

Wedding makeup

hurmm,opss.. maaf
salam b2b & ex b2b sume ( atau sape bkn b2b )
mcmne nk cite ye? mule-mule nak cite pasal pe eh?
okeh, sy janji kat kalian sume, sy akan cite step by step about my wedding..
usia perkahwinan kami hampir 1 Bulan, 3 minggu 5 Hari baru saya sempat utk mengupdatekan diri utk cerita ttg perkahwinan kami.. hehe..
bkn sengaja malas.. tp, ikutkan perancangan di hati,nak tggu gambar dari OP..
tapi, apekan daya saya.. gambar2 dari OP semua sudah siap, cume kami tiada masa utk berjumpe OP mengambil gambar..
maaf yee OP sbb lambat..hehe ( OP kwn kepada Hubby )
jadik, semua gambar2 nih hasil dari Abg Sedara, adik Ipar ngan sepupu..
so, mari saya ceritakan ttg make up dahulu okeh..

Nikah & Sanding : dari adie

saya kenal adie nih sewaktu saya meminta beliau mengajar sy ttg asas-asas mengandam pengantin... sy ambil kelas make up bersama dia.. cantik hasilnya, dan sgt berbaloi2 harganya..
tp, da masuk tahun 2011, sy xtahu pula berapa harganya sekarang.. kene kontek ngan beliau sendiri yee

jom tgk hasilnya...



malu-malu kucing..

saat pembatalan air sembahyang

time pengantin lelaki belum sampai..
saje pose gedik.. haha

jadik, pada sesiapa nak kahwin, nak tunang, nak nikah atau ape2 saja memerlukan make up, contek la adie ye.. pasti anda berpuas hati
akhir kata,tggu entri akan dtg ye.. hehe

p/s: tq buat abg zahryl,ucop n danial atas gambar2 ini..

Thursday, January 20, 2011

Kek Coklat Kukus Sedapp

salam semua,

okeh!sebelum ape2, Hepi Thaipusam buat Org yang beragama Hindu
dan sapa-sapa yang cuti time nih mesti sonok-sonok kan..kan..
termasuk la aku kan..
best gak cuti-cuti nih kan..
leh rehat2 kan minda..
tp, xleh rehat-rehat kan dapur..
hehe

jadik, dgn xde kerjanya, dan dgn rajinnyer, saya telah mencuba resepi kek by my MoM yang sgt simple tanpa perlu utk dibakar..
haha
sbb ape? sbb kami blh dikurniakan oven.. sob sob sob..
(xde sape sudi nak hadiahkan kat kami ka?? )
hanya dgn mengukus, anda jugak blh membuat kek rite?
jom2 view kek yag suda dimasak

tadaaa.. jadik kan..jdik kan..
walaupun bru firstime buat tanpa bantuan my MoM tau!..
harus puji diri sendiri.. haha
rasa jek lum lgik..

1 bancuan dpt byk sebenarnyer..
tp,aku beli bekas nih hanya 20 bijik joo
hukhukhuk
mau bawak ke opis tuh promote..
mane la tau kot2 leh wat niaga ke.. ye dak?

okeh, ade sapa2 kat sini mau beli? mau cube?
hehe.. meh-meh.. tinggalkan jejak anda yee

sekian, terima kasih
jumpe lagik di episod masak-masak akan dtg yee

Saturday, January 15, 2011

Background Blog

yehaaaa..
oppss... maaf sume..
salam, selamat hari sabtu!.
wah.. perasaan x? backgroud my blog? cantik x? cantik x?
ngeh ngeh ngeh
setelah pening kepala dari mlm semalam lgik mahu mengubah background ini.
akhirnye,ini la hasilnyer
ye ye..
puji diri sendiri yee..
ngeh ngeh ngeh..
akhirnyer jdik kan..kan..
bestnyer klu hasil kje kite nih menjadik..
so, pd spe2 yg singgah blog nih, hope suke lah ye..

Tuesday, January 11, 2011

Facebook dimansuhkan?? yeke??

Facebook Akan Dimansuhkan Bulan Mac Ni!!

Hello..Salam semua..Jangan terkejut..jangan terkilan..ni semua bukan reka cerita..ni pengakuan ikhlas dari Mark Zuckerberg sendiri..dan sumber pun ada kat bawah tu..semua ni ada kebaikan dan keburukan dia..meh layan..


PALO ALTO, CA –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.

“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”
Zuckerberg went on to explain that starting March 15th, users will no longer be able to access their Facebook accounts.

“After March 15th the whole website shuts down,” said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook. “So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won’t be able to get them back once Facebook goes out of business.”
Zuckerberg said that the decision to shut down Facebook was difficult, but that he does not think people will be upset.

“I personally don’t think it’s a big deal,” he said in a private phone interview. “And to be honest, I think it’s for the better. Without Facebook, people will have to go outside and make real friends. That’s always a good thing.”
Some Facebook users were furious upon hearing the shocking news.

“What am I going to do without Facebook?” said Denise Bradshaw, a high school student from Indiana. “My life revolves around it. I’m on Facebook at least 10 hours a day. Now what am I going to do with all that free time?”
However, parents across the country have been experiencing a long anticipated sense of relief.

“I’m glad the Facebook nightmare is over,” said Jon Guttari, a single parent from Detroit. “Now my teenager’s face won’t be glued to a computer screen all day. Maybe I can even have a conversation with her.”

Those in the financial circuit are criticizing Zuckerberg for walking away from a multibillion dollar franchise. Facebook is currently ranked as one of the wealthiest businesses in the world, with economists estimating its value at around 7.9 billion.

But Zuckerberg remains unruffled by these accusations. He says he will stand by his decision to give Facebook the axe.

“I don’t care about the money,” said Zuckerberg. “I just want my old life back.”

The Facebook Corporation suggests that users remove all of their personal information from the website before March 15th. After that date, all photos, notes, links, and videos will be permanently erased.

sumber


p/s: ehsan dari ini

Friday, January 7, 2011

xde mood

salam sume, slamat pagi..
huhu.. sejak akhir2 nih, mcm xde mood jek nk update blog.. nape eh???
suke tgk blog b2b ngn ex b2b update blog ( silent reader )
mcm2 cite ade..
kite jek xde cite.. huhu..
xtau mau cite @ update pe..
xde cite terbaru pun..
ngehhh
cume, nk pesan, nk bgtau..
sapa-sapa mau sewa itu brg2 di atas, jgn malu-malu or segan-segan ye.. ty aje ape2...
adios..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

There was an error in this gadget