Pages

Subscribe Twitter Facebook

siDEBAB membesar

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, January 21, 2014

Candy Buffet with Fountain Choc


Assalam, buat kakak-kakak,adik-adik,abang-abang, pakcik makcik dan lain-lain, 
mai tgk2 pakej-pakej Candy Buffet with Fountain Choc.
Sesuai sgt2 tuk majlis perkahwinan,aqiqah/cukur jambul,majlis hari jadi, dll..
untuk keterangan lanjut,layari blog candybypuzie.blogspot.com










 ADD ONS :
Simple Cupcakes = rm1.00/1pcs
Putu Perak = Rm150 (250pax)
Kuih Talam/Seri Muka = Rm20 (1Loyang)
**Pengangkutan


email kami di candybypuzie@gmail.com
atau SMS/whatsapp 019-4888826 untuk tempahan.
terima kasih.





Wednesday, November 6, 2013

Hepi Besday 2Years AmzarZikry!

 Assalam,ok!..mummy amzar ngaku dh lame timggalkan blog ni!.. sbb malas nak taip..haha 
leh lak gitu kan..
xpe2,janji xdela mummy amzar tinggal trus blog ni kan..kan..
berbalik pd tajuk entry ni, nk stori mori cite psl besday my only son 
besday amzar jatuh pd 3/11/13 but mummy buat pd 2/11/13 sbb ade perkara yg xdpt dielakkan..
dan kami sambut kat umah opah amzar kat ipoh.. dan yg sedih sgt2,ayah amzar xde :(..sob sob.. sbb keroje.. tapi xpela.. nk nangis byk2 pun nk buat ape kan..
kat bwh ni kek lorry yang mummy amzar buat khas tuk amzar.. gigih tau mummy amzar deco2 bersama opah n maksu amzar.. huhu
dan inilah hasilnya.. cantik x? comel x?

 kek lorry khas..limited tau.. xdpt la mummy nk amik oder.. sbb 1 dlm seribu jee

amzar wif mummy.. hepi bebenor dpt potong kek.. siap mintak nk duduk atas lorry tu okeh!

Thursday, June 13, 2013

:: contest baby ceria by http://barangbabymurah.blogspot.com ::

BANNER CONTEST
Peraturan contest ::
Contest bermula sekarang!!!
12.6.2013 hingga 7.7.2013.
1.contest terbuka kepada semua golongan masyarakat malaysia tanpa mengira kaum dan bangsa.

2. Semua lapisan umur boleh join.

3. Anda cuma perlu submit gambar baby anda dalam mood yang ceria. Tak kisah samaada baby tu anak sendiri,anak saudara, atau cucu.

4. Jika anda tiada blog,anda boleh submit gambar melalui facebook. 

5. Add facebook personal saya. (Ada di sidebar). Jangan add acc fan pages saya ye..

6.Create 1album khas dengan nama "contest baby ceria by barangbabymurah.blogspot.com"

7. Di dalam album tersebut,anda diwajibkan letak banner contest(refer gambar diatas).

8. Kemudian,anda upload gambar baby anda dalam mood yang ceria dan HARUS TAG FACEBOOK saya.

9. Description gambar haruslah letak point2 berikut :-
1. Jom membeli barang baby dengan harga borong minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot/ com

10. Anda juga harus menulis hadiah yang anda nak jika anda dipilih sebagai pemenang.

List hadiah yang ditawarkan kepada anda jika anda menang(pilih salah satu sahaja).ANDA MESTI COPY PASTE SENARAI HADIAH YANG DITAWARKAN INI DI RUANGAN CAPTION GAMBAR BABY ANDA. KEMUDIAN BARU MENTION HADIAH YANG ANDA PILIH JIKA ANDA MENJADI PEMENANG.

1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys

Sila pilih salah satu. Jika anda dipilih sebagai pemenang,saya akan hadiahkan pilihan yang anda pilih di awal contest.

111. Jika anda nak join melalui entry blog, anda harus letak title entry :: contest baby ceria by http://barangbabymurah.blogspot.com/

12. Anda harus masukkan gambar banner contest.

13. Masukkan juga gambar anak anda dalam mood ceria.

14. Anda perlu menulis di bawah gambar tersebut :- " mari membeli barang baby dengan harga borong,minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot.com/"

15. Anda juga harus menulis hadiah yang anda nak jika anda dipilih sebagai pemenang.

List hadiah yang ditawarkan kepada anda jika anda menang(pilih salah satu sahaja).ANDA MESTI COPY PASTE SENARAI HADIAH YANG DITAWARKAN INI KE DALAM ENTRY YE. KEMUDIAN BARU MENTION HADIAH APA YANG ANDA NAK JIKA ANDA DIPILIH SEBAGAI PEMENANG.

1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys

Sila pilih salah satu. Jika anda dipilih sebagai pemenang,saya akan hadiahkan pilihan yang anda pilih di awal contest.

16. Submit kepada saya entry tersebut dengan meninggalkan link entry anda pada ruang komen di blog sweetlikekisses.blogspot.com.

17. Sama ada join melalui facebook atau blog,anda jangan lupa untuk letak nama penuh anda dan nama baby anda.

18. Hanya akan ada 2 pemenang dan 8 orang hadiah saguhati. Hanya pemenang PERTAMA yang akan dapat hadiah yang dipilih sendiri, pemenang KEDUA akan mendapat TRUNKI BAG. 8 orang saguhati akan menerima rompers ck 3in1.

19. Jika anda pasangan yang berkawen,anda dan suami boleh join secara berasingan.

19. Anda boleh ajak family anda untuk join, 1baby ada 6 7 gambar pun tetap saya terima,tapi haruslah berlainan owner blog dan berlainan owner facebook.

20. Gambar tak semestinya anak anda seorang..gambar anak anda dengan anda boleh. Dengan kawan2 dia boleh..tapi mesti makesure anak anda nampak ceria,nampak happy dalam gambar.(if dalam gambar ramai baby,tolong inform saya mana satu anak anda ye).

21. Contest terbuka kepada baby/toddler umur 6bulan hingga 5tahun.

23. Di bawah gambar banner sama ada di facebook atau di blog,sila copy paste langkah2 untuk join contest ini.

22. LETAK SEKALI TARIKH MULA CONTEST DAN TARIKH TUTUP CONTEST YE.

TARIKH TUTUP CONTEST PADA 7.7.2013.

Sebarkan...

.....................................................................................................



" mari membeli barang baby dengan harga borong,minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot.com/
Ini gambar AmzarZikry hepii sgtt dapat mandi kolam same-same dengan sepupunyer..
AmzarZikry ni sgtt suke mandi manda.. pantang nampk air je.. dan pantang mummynyer bukak bilik air tau..
NAMA ANAK: AMZAR ZIKRY BIN SELEHUDDIN

NAMA MAMA: SITI NUR SYAFAWATI BINTI MD LAZIM

Syarat pertandingan kata hadiah boleh pilih kan? 
1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys
So mummy AmzarZikry buat keputusan untuk pilih hadiah....
HADIAH PILIHAN = Trunki bag (kuning)


so buat mummy-mummy sume..jom la join contest ni.. 

contest ni start
12.6.2013 hingga 7.7.2013.

jangan lepaskan peluang ni...

=))
okbai

Thursday, May 30, 2013

Kuih Lapis

Assalam n salam sejahtera sume.. ok,arituh mummy AZ nk update blog selalukan.. tp, tipu sume tuh.. hehe.. bkn xmo update, tp kekangan masa.. nk update blog lebih selesa klu pkai destop@laptop kan.. tapi,kat rumah just ade note..so, mcm xbest la plok bab taip menaip ni.. hehe..yela,tangan mummy AZ ni kan tembam,so byk sgt keslahan menaipnyer..hehe

kali ni nk post pasal resepi lagik..xhabis-habis makan jela.. haha. ibu mane yg xsuke klu anaknyer syok makan ape yg kite masak kan..so, berkobar-kobar la mummy AZ mencari resepitul di pelbangaikan menu tuk AmzarZikry... hehe

ok, ni resepi nyer.. ( buat kwn2 yg inbox dlm fb nak resepi,nahhhh..salin cpt2 tau )

Bahan-bahan

2cawan Tepung Gandum
2sudu makan Tepung Beras
2sudu makan Tepung Kastad
3/4 cawan gula ( 2cawan pun dh ok)
4cawan satan ( just pakai santan kotak.. 2 kotak + 2kotak air)
1sudu teh garam
1/2 cawan isi jagung (belnd dgn 1/2 cawan air)
1sudu makan serbuk coklat

Cara-cara

panas dulu kukusan
blend sume Tepung2,gula + santan
Bahagi 2 adunan tu,Masukan jagung yg dh blend 1 adunan, kemudian 1adunan lagik buh serbuk coklat.
Sapu rata minyak masak dlm loyang
Masuk 1senduk adunan koko,kukus 3minit, then,buh 1senduk adunan jagung,kukus 3minit 
ulangi smpai habis adunan tuh
Sejukan dan potong


ok,dh letih menaip.. so, sape2 pun leh try resepi ni.. mesti anak-anak pun suke...

selamat mencuba...........

Friday, April 26, 2013

agar-agar oreo milo carca marba

hi,arini gatai2 tangan sume warga gov yee sbb dpt gaji.. huhu.. Alhamdulillah.. rezeki anak kan..

ok,malas nk bebel pjg2.. post kali ni nk tepek lagik resepi.. sejak2 ade anak ni,mcm2 resepi saya dah try.. alhamdulillah amzar pun suke ape yg maknyer masak kan.. huhu.. bak kate org, " tolak kayu n besi aje"

ni resepinyer




so,tryla tau.. sedapp sgt sampai comot2 amzar mkn.. huhu

selamat mencuba!



Tuesday, April 23, 2013

kek marble simple!

hi,okeh. arituh janji nk post blog byk2 kan..huhu.. maaplah ye.. bz menjaga hero saya yang smkin mengada2..haha..

ok,xnak byk bebel..nk tepek resepi kek marble yg simple nak mam***

sumeorg mampu buat..janji nak x nak je kan.. cpt2 amik pen&kertas atau copypaste je then print kan.kan.. skrg moden kot

resepi kek marble

250gm buttercup
170gm gula halus
105gm tepung
105gm susu tepung gandum
1sudukecil baking powder
5biji telur
1/2 sk esen vanila

cara:-
putar sebati buttercup+gula
masukkan 1 per 1 telur
buh esen vanilla
then masuk tepung gandum+susu tepung sikit demi sikit sampai
bakar dlm 50-60min dlm suhu 160°c








tadaa.. ni la kek marble saya! try la.. sure nk repeat baking..hehe.. slamat mencuba!



















Monday, April 8, 2013

terus bersinar

assalamualikum sume buat blogger2.. lame blog ni menyepi..insyaAllah,blog ini akan terus bersinar dr masa ke semasa..huhu.. nantikn post2 yg akan dtg.. sebelum tuh..lyn 1 gabar sr anak bujang sy!

bz update blog mummy***..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

There was an error in this gadget