siDEBAB membesar

Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, February 2, 2011

Rozie Bridal Ipoh

salam, selamat menyambut Bulan Baru.
ye,ari nih kite da masuk ke bulan ke-2..
terlalu pantas kan masa berlalu
dan sudah 2 bln lebih juga sy telah mnjdi isteri org.. hehe

bln sudah sy tlh ceritakan serba sedikit ttg catering..
okeh,kali nih sy mau cerita ttg pakej perkahwinan yg sy amik @ butik pengantin lerr kan..

terlalu byk butik-butik pengantin yang ada di ipoh.. sampaikan sy pun pening kepala nak amik yg mana satu..
awal jugak sy servey2.. ade la dlm sekitar thn hjg thn 2009.. pening oo mau cr yg lebih terbaik di kalangan yg terbaik tau..
sume b2b & ex b2b dlu pun mcm saya kan..kan..
mau pengsan-pengsan bile dipikirkan.. hehe
oke,xmo berceloteh panjang.. sy teruskan misi sy amu cerita saja butik pengantin mne sy amik..
sy amik di jelapang..
tidak terlalu dekat dgn rumah sy, tidak terlalu jauh dgn rumah sy..sedang-sedang jek..
name butik nih dikenali sbg "ROZIE BRIDAL IPOH"
butik nih rsenyer belum wujud lgik blog.. tp, dlm FB ade..
klu nk kenal2 ngn ownwernyer, add FB sy, then cr je name "Rozelawati Ishak"..
klu nak tgk butiknyer, add je "Rozie Bridal Ipoh"
kan kak gee kan..hehe
kak gee nih sgt2 spoting
bkn memuji, tp itulah hakikatnya.. sy xknl lama. tp, bile berada dlm teamnya, mcm da bertahun2 kenal..
apa yang sy nak, ape yg sy merancnag, kak gee tlh merelisasikan impian sy..
sumpah, sy xtipu.. sy sgt2 berpuas hati dgn hasil kerja team kak gee.

saya ambil full pakej dr butik kak gee..
dari A-Z.. sbb sy xnk pikir2 terlalu byk vendor..
cukup la hanya 1

antara pakej yang sy ambil :

-Pelamin nikah
-Pelamin sanding
-Hiasan Bilik Tidur
-Baju sanding
-Baju persalinan (3X)
-Baju potong kek
-Make up (2X)
-Pintu Gerbang
-Arch
-Red Carpet
-Bunga Tgn Fresh Flower
-free inai lukis ( tp xamik pun sbb mr S x bag.. hukhukhuk)
ape lgik eh? nih je kot..

dan harga nya? haha.. sgt2 berbaloi.. xsmpai 3K kot..
sgt2 berbaloi kan..
yg menariknyer, design pelamin, sume design yg sy nk sendiri.. sy hnya bg gmbar,dan team kak gee ikut jek gambo.. hehe
dan baju sanding sy mmg ditempah khas ikut bdn sy tau..tau.. huk huk huk..
sgt syokk...

nak tgk gambarnyer?
jom2..


Pelamin Nikah

Pelamin Sanding
(bwh khemah)

Pengantin (hehe)


Arch & Red Carpet

Pintu Gerbang

Hiasan Bilik Tidur
simple but nice

Bunga Tangan Fresh Flower


Baju Sanding
(tema songket)

Baju Gaun & Blazer

Persalinan Jepun

Persalinan Korea

Persalinan India

ha.. amacam? menarik x pakej-pakej kat kak gee nih?
menarik bkn.. tq sgt2 buat kak gee..
sebelum nk akhiri entri kali nih,meh nk tunjuk sikit muke kak gee nih
jom sroll bwah

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


dari kiri: saya,kak gee ( berbaju oren , eija n yg kecik tuh anak die si fatin )


p/s: tq buat sahabat baik sy diana sbb memperkenalkan sy kat kak gee nih..
n kak gee,if u bce blog nih, sy berterima kasih byk2 ye sbb buat yg terbaik tuk majlis sy.

dan buat b2b & ex b2b yg singgah blog nih, jgn segan2 if nak ty ape-ape dgn sy. tinggalkan saje komen ye...
kite kan 1 Malaysia.. hehehe ;)


lgik satu, sok kan cuti panjang.. sbb CNY.. ( nk cuti-cuti kan mane eh?? )
Hepi CNY yee ;)

3 comments:

nida-razak said...

dear..butik kak gee ni kat mana ek? banyak da jumpa b2b amek kat sni, pelamin dia cantik2..

Cik Sweet Pea said...

Dear,

Butik dia kat mana....really nak tahu sangat2

Halra said...

hehe...
BAGUS sekali foto fotonya, jadi teringat ketika pernikahan :-)
selamat ya!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

There was an error in this gadget